UGRÓDESZKA Médiaklub - Ha Igazán Magasra Vágysz!
UGRÓDESZKA
     
Hírek
     
Cikkek
     
Programjaink
     
Galéria
     
Rólunk írták
     
Támogatóink
     
Impresszum
     
Ezt nézd meg
     
modulnev
     
Média Műhely
Média Műhely : Ha az élet egy játék...

Ha az élet egy játék...

Zsuzsi  2006.10.23. 11:01

Mi is az élet? Furcsa, és szokatlan kérdés. Mindannyiunk része ennek a játéknak, mégis, ha definiálni szeretnék azt, nem menne könnyen. Vannak emberek, akiknek az élet szenvedés, és vannak, akiknek csupa móka és kacagás. Van, hogy jól alakulnak a dolgaink, és van hogy nem.

 Egy csomó megmagyarázhatatlan dolog lengi körül ezt a fogalmat, amire rengeteg „okos” ember hiába keres tudományos magyarázatot. Lehet, hogy csak el kellene gondolkozni a kérdéseinken, kikapcsolva az összes logikai, és tudományos kütyüt a fejünkben.

      

 

Két fajta ember létezik. Aki szeret élni, és aki nem. Hogy kiben miért alakul ki a szeretet avagy az utálat, az sokban függ a környezetünktől, félelmeinktől, vágyainktól, és saját magunktól is.  Vegyünk egy egyszerű társasjátékot. Két csapat játszik. Az igen-ek csapata, és a nem-eké. Az első két versenyző a saját testével vív harcot. Az igen-ek csapatából Önbizalom játszik, a nem-ektől pedig Önbizalomhiány száll harcba. Kemény a küzdelem, bár lényegesen egyoldalú. Önbizalom a 15. évben egy egész marék boldogsággal vezet Önbizalomhiánnyal szemben. Mért van ez? Mert míg Önbizalomhiány magát sajnáltatva kesereg, nem fogadja el saját testét, s ezzel lehetőséget ad a többieknek a támadásra, addig Önbizalom mit sem törődve a többiekkel éli az életét, és nem foglalkozik az önsajnálattal. Kihirdethetjük a győztest, az első fordulót az igen-ek csapata nyerte. Vonjuk le a végső következtetést: Abban a pillanatban, amikor megérkezünk a Földre, kapunk egy testet, hogy otthont adjon a lelkünknek. Ez egyfajta eszköz, ahhoz hogy a társasjátékunkat túlélhessük. Nem kell vele harmóniában lennünk, nem kell őt szeretnünk, de ha nem fogadjuk el, akkor nem csak, hogy boldogtalanok leszünk, de megérzi ezt, és rátesz még egy-két lapáttal.

                         

 

       Második forduló. Itt az ideje, hogy a nem-ek csapata egyenlítsen. Most új játékosokat választunk. Az igen-ektől Optimizmus, a nemektől pedig Pesszimizmus lép a ringbe. Feladatuk egymás elviselése lesz. Pesszimizmus az első perctől küzd ellenfele ellen. Optimizmus nagyon kitartóan sulykolja párját, aki szemlátomást egyre gyengébb. Végül ezt a harcot is az igen-ek csapata nyeri, mert bebizonyították hogy: Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás, csak tudnod kell használni. Ha optimistán gondolkozol, igyekszel mindent mosolygós szemmel nézni, akkor rengeteg esélyed van, arra hogy játékod hátralevő részén úgy haladj a táblán, hogy soha ne lépj az „Egyszer kimaradsz” négyzetbe.

 

 

        Jöjjön a mindent eldöntő harmadik összecsapás. Most is két új játékoson a sor, hogy megmutassa, mit tud. Az igen-ek csapatából Lélek játszik, a nemekéből pedig Lét. Furcsa küzdelem. Nem igazán bírnak egymással… Valahogy mintha nem menne egyiküknek sem a másik nélkül. Ez a csata bizony döntetlennel zárul. És hogy miért? Mert minden válasz bennünk rejlik. Az élet nagy kérdéseire, csak magunkban lelhetünk feleletet, tehát nincs más dolgunk, mint figyelni és bízni.

 

 

       A társasjáték végére értünk. Komoly harc volt, és azt hiszem hősiesen végigcsináltuk. Elérkeztünk egy válaszúthoz. Megtanultunk mindent, hogy mit hogyan kellene, de meglepő a táblánk utolsó négyzete. Egy nagyon bölcs mondás áll benne, és ezzel indulunk el a nagy útra… Mindezt, amit megtanultunk a játék során, a születésünk pillanatában elfelejtjük. És hogy miért van ez? Azért hogy amikor meghalunk, s lelünk újjászületik, újra végigélhesse ezt a kis játékot.

     
Minden, ami Média7


     
Névnap

     
Szerinted?
Lezárt szavazások
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Intreaktív
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG