UGRÓDESZKA Médiaklub - Ha Igazán Magasra Vágysz!
UGRÓDESZKA
     
Hírek
     
Cikkek
     
Programjaink
     
Galéria
     
Rólunk írták
     
Támogatóink
     
Impresszum
     
Ezt nézd meg
     
modulnev
     
Média Műhely
Média Műhely : Mágikus boszorkányok

Mágikus boszorkányok

Teemee  2006.11.04. 21:53

Ha elmondom valakinek, hogy érdeklődöm a mágia iránt, először felvonja a szemöldökét, majd kinevet. Sokan el sem tudják képzelni, mit is jelent az a szó: mágia.

 

  

A mágia, más néven okkultizmus magába foglalja a természeti vallásokat is. Már az őskorban elkezdődött, amikor őseink barlangjaik falaira festették első képeiket. Ezek voltak a kezdeti lépések. Később kialakult a hit, voltak isteneik, majd istennőik, kialakultak a törzsi táncok, megismerték a gyógyfüveket. Mindig annyit vettek el a természettől, amennyire szükségük volt. Az évszázadok múlásával kialakultak az egyházak, a különböző vallási nézetek.

 

  A XVII. században az egyház kimondta, hogy a boszorkányok miatt rossz a termés, miattuk van éhínség. Elindult a boszorkányüldözés. Az egyház elrendelte, hogy legyen kínvallatás, és addig kínozták őket míg be nem vallották, hogy az ördög szövetségesei. Ezután következett a nyilvános akasztás, vagy a máglyán égetés. A boszorkák ezek után titokban űzték mesterségüket, s könyvekbe írták tanulmányaikat.

 

  A boszorkányság részét képezi - talán legjobban érdekli az embereket - az álomfejtés. Álmaink valójában a tudatalattink szüleményei, azzal álmodunk, amitől félünk, vagy azzal, amire vágyunk. Az álmok mellett sokakat vonz a számmisztika. Nagyon sok érdekességet rejt. Megtudhatjuk, hogy születési számunk is van, s hogy minden szám más-más jelentéssel bír. A színek jelentései is szerepet játszanak a mágiában. Minden színnek megvan a maga sajátos pszichológiai és mágikus jelentése. Ma már szerencsére legálisan gyakorolhatják a boszorkányok vallásukat, melynek neve: Wicca.

 

Számos internetes oldal és újság foglalkozik a témával, rájöttek, mennyire érdekli a fiatalokat. Ha téged is érdekel a kérdés, akkor keress rá az Interneten, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni!

 

     
Minden, ami Média7


     
Névnap

     
Szerinted?
Lezárt szavazások
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Intreaktív
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG