UGRÓDESZKA Médiaklub - Ha Igazán Magasra Vágysz!
UGRÓDESZKA
     
Hírek
     
Cikkek
     
Programjaink
     
Galéria
     
Rólunk írták
     
Támogatóink
     
Impresszum
     
Ezt nézd meg
     
modulnev
     
Ti írtátok
Ti írtátok : Találkozunk 2012-ben

Találkozunk 2012-ben

Timi  2007.05.03. 12:00

Az elmúlt két hétben rengeteg kirakatban megjelentek az iskolák tablói. Eddig minden évben kívülállóként csodáltam a szebbnél szebb alkotásokat. Idén minden más. Állok a tablónk előtt és az elmúlt négy évre gondolok.

 Eszembe jut a gólyatábor, ahol mindenki megszeppenve nézte a másikat, és kezdetét vette az ismerkedés. Eszembe jut a gólyabál, az első közös műsorunk, amikor az iskolának is megmutattuk magunkat. Eszembe jut a farsang, a tavalyi diáknap, amit kiváló csapatmunkával megnyertünk, a kirándulások, a sok közös kép, a sírás, a nevetés, az összekapások és a kibékülések, a dolgozatok, a puskázások. Eszembe jut a gombavató, amikor mindenki rájött, hogy ez az utolsó közös rendezvény, ahol utoljára önfeledten együtt lehetünk. Most pedig eszembe jut, hogy két nap múlva ott állok, talpig kiöltözve, virágcsokrokkal a kezemben, az osztályommal. Az osztállyal, akikkel még egy közös feladat maradt. Az érettségi.

 

Kétféle diák létezik: aki fél az érettségitől, és aki nem. A gimnázium első három évében nem nagyon foglalkoztatja az embereket az érettségi, hiszen annyira távolinak érzik. Az évek hamar elszállnak és elkezdődik az utolsó, ahol érdemben már nem sokat tudnak hozzátenni az addig megszerzett tapasztalatokhoz. A folyamatos tanulás javában megkönnyíti a diákok helyzetét az érettségire való felkészülésnél. Ha órákon valaki odafigyel, és néha otthon is előveszi a könyveket, akkor az utolsó évben sokkal könnyebb a helyzete.

Belátom, sokszor csak legyintünk a tanáraink, szüleink tanácsai hallatán, mellyel próbálnak ösztönözni a rendszeres tanulásra, és nem mindenki jön rá időben, hogy az érettségi sokkal komolyabb kihívás, mint gondoljuk.

 

A végzős osztályokban már napi téma az érettségi, ahogy közeledik a nagy nap, egyre nagyobb a para is. - Az igazat megvallva egyáltalán nem várom, sőt, már hónapok óta a hideg futkos a hátamon, ha csak eszembe jut - mondta a "gyakorlós" Dobák Zoltán, aki anglisztika szakra adta be a jelentkezését. - A töritől félek a legjobban, mivel úgy érzem, nem tudok jóformán semmit. Az angol a legrizikósabb tárgy: ha jóra megírom, bent érezhetem magam az egyetemen, ha viszont elrontom, mindent elszúrtam vele.

 

Én sem tartozom a mintatanulók közé, és azt sem állítom, hogy különösebben félek az érettségitől. Sajnos elég sok tanáromtól megkaptam a "dicsérő" szavakat, mikor nem volt házim, vagy éppen nem készültem egy órára. Szeptemberben mégis úgy döntöttem, hogy könnyítek a helyzetemen és jelentkeztem az őszi előrehozott vizsgára informatikából, ami sikerült is. Nem bántam meg ezt a lépést, és sokan meg is jegyezték, hogy milyen jó nekem.

Valóban, de ezért tenni kellett. Tehát saját tapasztalatom alapján javasolhatom: aki teheti, csináljon meg egy-két nyelvvizsgát, és tegyen előrehozott érettségit legalább a választott tantárgyából, hiszen nem mindegy, hogy év végén mennyi dolog miatt kell izgulnia. Fontos, hogy minél jobban teljesítsünk az írásbeli érettségiken, mert ez határozza meg a jegyünket. Másrészt a szóbeliig úgyis van időnk felkészülni, először az írásbelikre koncentráljunk.


Az írásbeli után fellélegezhetünk Állok a tablónk előtt, a jövő hétre gondolok. Elérkeztem életem egyik meghatározó pontjához, és csak abban reménykedem, hogy nem vallok kudarcot. A céljaim megvannak, már csak egy sikeres érettségi hiányzik a folytatáshoz. Egy hét múlva remélem, fellélegezhetek, annak tudatában, hogy az írásbelik jól sikerültek. Akkor pedig tényleg kimondhatom: találkozunk 2012-ben!

     
Minden, ami Média7


     
Névnap

     
Szerinted?
Lezárt szavazások
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Intreaktív
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!