UGRÓDESZKA Médiaklub - Ha Igazán Magasra Vágysz!
UGRÓDESZKA
     
Hírek
     
Cikkek
     
Programjaink
     
Galéria
     
Rólunk írták
     
Támogatóink
     
Impresszum
     
Ezt nézd meg
     
modulnev
     
Tagjaink
Tagjaink : Vajda Ágota

Vajda Ágota

agota  2006.02.25. 15:02

Jelenleg 4 pszichológust ismerek, de megnyugtatásul nem mindegyik velem foglalkozik. Először kicsit magamról mesélek, hogy legyen kiinduló pontja az egésznek!

 

     

Vajda Ágotának hívnak, 15 éves leszek májusban. 2 éve befejeztem a hatosztályos általános iskolát. Iskolát váltottam, ami nagy trauma volt az életemben. Elballagtam általános iskolámból (Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola és Óvoda), amiről tudni kell, hogy amikor elkezdtem ott az első osztályt még egy pici, családias légkörű iskola volt. Ez abban nyilvánult meg, hogy minden évfolyamból csak egy „futott”, nem volt tornaterem, sem ebédlő. A közeli templom (Kispest Rózsatéri Református Egyházközség) alagsori ebédlőjébe jártunk ebédelni és egy másik, közeli iskolába jártunk télen tornázni, tavasszal és ősszel kint tornáztunk az udvaron. Ez az évek során szűknek bizonyult és a vezetőség valamint a Karácsony Sándor Alapítvány úgy döntött, hogy bővítésre, felújításra szorul az iskola. Amikor elballagtam akkor még nem volt kész, de ma már csodálatosan szép. Van tornaterem és ebédlő is! Szóval miután elballagtam, és átkerültem egy távolabbi iskolába, ahol sok új, furcsa dologgal kerültem szembe, ami nem tett jót nekem több szinten se. Sorolok egyet-kettőt, hogy megértsétek a problémámat: általános iskolában négyes-ötös tanuló voltam és miután átkerültem a mostani iskolámba kettesre romlott az átlagom. Az általános iskolában hamar felismerték a társaim „mimóza” lelkemet és bántottak, ahol csak lehetett. Hat év alatt nagyjából megtanultam ezt kezelni, de a középiskolában ennek sokkal durvább, keményebb változatát éltem, élem át. E miatt sokat sírtam és nem volt kedvem semmihez.

Ekkor látta úgy a családom, hogy pszichológushoz kell fordulni. El is mentem a XII. kerületi nevelési tanácsadóba, ahonnan elmentem egy másik pszichológushoz is. Ez a pszichológus az agy fejlesztésével (neuropszichológus) foglalkozik és rengeteget segített nekem. Nem említek nevet, mert esetleg rossz fényt vetne az eddigiekben kialakult jó kapcsolatunkra Vele.

Most nem róla szeretnék beszélni csak úgy általánosságban a pszichológusokról, ha már ilyen fejlett vagyok a témában. Szóval most vagyok abban a korban, amikor el kellene dönteni, hogy mit akarok kezdeni az életemmel, de fogalmam még sincs. Sok dolog jutott eszembe például a pszichológián át az énekesnői karrieren keresztül az újságírói pálya is. A pszichológusi pályán gondolkodtam sokat és arra a döntésre jutottam, hogy egy szociálisan túlérzékeny ember vagyok, és nem lennék képes arra, hogy bezárjam a „betegeim” problémáit az irodámba egy kulccsal. Majd hazamenjek és éljem az otthoni életemet, mikor tudom, hogy az egyik betegem éppen az öngyilkosságot fontolgatja vagy éppen az ellenkezője, vagyis nagyon örül valaminek.

Nagyon tisztelem a pszichológusokat azért is, mert 9évet tanultak „miattunk” (a problémás emberek miatt), a segítségre szorulók miatt ültek ennyit a padban, képezték magukat, hogy egyszer embereken tudjanak segíteni.

A négy pszichológus, akit az elején említettem, közülük kettő foglalkozik az én problémáimmal (meg még sok más emberével) és kettővel pedig „munkahelyi” kapcsolatban vagyok (Anyukám munkahelye). Vannak olyan pszichológusok, akik ingyen (vagy kevés pénzért) vállalják a munkát csak, hogy segíthessenek másokon. Én ezt azt hiszem, tudnék így dolgozni egy darabig, de amikor már egy ember fél életét ismerem, nem mondhatom neki azt, hogy „Bocsika, de túl sok probléma van a fejemben! Visszavonulok!”, mert ez, ha nekem valaki ezt mondaná, akkor nagyot csalódás lenne és szidnám magam, hogy miért mondtam el neki a fél életemet.

      Alapvetően boldog ember vagyok és igyekszem örömmel élni az életemet és keresni a vidám dolgokat az életemben. Most az újságírásban keresek sikereket és örömöket, ami remélem menni fog.      

 

Akinek megtetszett Ágota bemutatkozása, az vegye fel vele a kapcsolatot. E-mail címe: vajdaagota@citromail.hu

     
Minden, ami Média7


     
Névnap

     
Szerinted?
Lezárt szavazások
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Intreaktív
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!