UGRÓDESZKA Médiaklub - Ha Igazán Magasra Vágysz!
UGRÓDESZKA
     
Hírek
     
Cikkek
     
Programjaink
     
Galéria
     
Rólunk írták
     
Támogatóink
     
Impresszum
     
Ezt nézd meg
     
modulnev
     
Média7
Média7 : Álomból valóság

Álomból valóság

Timi  2005.12.19. 00:31

Július 20. Szerda. Ilyenkor minden diák a jól megérdemelt szünidőt tölti, és sokáig alszik. De mindig vannak kivételek. Esetünkben az első egri Országos Ifjúsági Médiatalálkozó résztvevőiről van szó, akik hajnalban keltek azért, hogy délutánra már a borok városában szívják a levegőt. Úgy gondoltam, meg kell osztanom veletek a találkozó eseményeit…

 

 Miután mindenki megérkezett, és elfoglalta a szállást, átmentünk a rendezvény helyszínéül szolgáló iskolába, ahol már minden készen volt arra, hogy a fiatal médiaguruk minden kíváncsiságukat kielégítsék. Nem is kellet sokat várni az első előadóra, Sike Sándorra, aki a megyei napilapok jelentőségéről oktatta a fiatalokat. A várva várt Komlósi Gábor helyett Sztaniszláv András vette át a szót, majd egy kis késéssel bár, de mindenki nagy örömére megérkezett az első nap „sztárja”, Komlósi Gábor. Érdekfeszítő előadása során lehullott a lepel a doppingbotrányról, érdekes tényeket tudhattunk meg a reklámok hatásairól, és riporteriskolája működéséről is kérdezhettük.

Csütörtökön (21.) egy ősemberrel kezdtük el a kommunikáció szakaszait, és aki mindezt feltálalta nekünk, az Tóth Tamás volt a MEÚSz főtitkára. Őt követte Léderer Ákos, az RTL Klub kommentátora, aki nem előadott, hanem csak beszélgetett. Az érdekes kérdés-válasz játék közben Ákos körbeadta a Magyarország-Bulgária meccs jegyzeteit, és mindenki láthatta, hogy mi áll egy közvetítés mögött. A délutánt Perjési Attila (Axel Springer) nyitotta; az országos laphálózatok gazdasági hátterének száraz tényeit próbálta kicsit közelebb hozni nekünk. Bajnóczky Zsolt (Dió Rádió) a helyi rádiók működési elvéről, hallgatottságáról, és jövőjéről mesélt.

A péntek a találkozó legizgalmasabb napja volt, bár eléggé korán kellett kelni, mivel budapesti szerkesztőséglátogatással „lazítottunk” egy kicsit. Reggel nyolckor már belülről csodáltuk a Danubius Rádiót.  A legbevállalósabbak pedig az egész ország előtt beszélhettek Hepi Endrével és Lovász úrral. De aki azt hiszi ennyi volt, az téved, ugyanis ezek után jött a Maxima és a Klub Rádió szerkesztősége, ahol szintén rengeteg új dolgot láttunk, és sok hasznos információt tudtunk meg. Végezetül a Színes Bulvár Lap délutáni forgatagába nyertünk bepillantást, ahol lapzárta közeledtével valóban a napilapok igazi élete került a szemünk elé.

Szombaton Fülöp Attila, a Danubius Rádió hírigazgatója jött el Egerbe, és a kereskedelmi rádió életéről mesélt, és persze válaszolt a kérdésekre. Az Optimista Klubnak sikerült a közönségbe invitálni a népszerű hírmondót, aki annyira belejött, hogy kérdések tömkelegét tette fel a klub előadójának. Talán az optimizmustól vezérelve, de valahogy jókedvűbben vágtunk neki a délutánnak, amikor is Kőszegi Dániel, a Kontakt-díj alapítója okította a fiatalokat. A nap és a tábor befejező előadója előzetesen eléggé megosztotta a résztvevőket. Barta Bandika közel két órán keresztül mindent más szempontok mögé helyezett, és megmutatta, hogy mennyit változhat a véleményünk egy emberről, alig 120 perc alatt. Aki ugyanis a találkozó előtt szerette, az még jobban megkedvelte, aki(k) pedig – és ő(k) volt(ak) a többen – ferde szemmel nézte még a programfüzetben is, az egyenesen Bandika Fan Clubbot alakítottak.

A vasárnap az újságkészítésé volt, hiszen a három csapatnak egy-egy újságot kellett készítenie a hat nap végére.

Hétfőn már csak az eredményhirdetés, és a könnyes búcsú volt hátra. Nagyon rossz volt elengedni az újdonsült barátokat, és legnagyobb örömömre, sokan már alig várják a következő tábort, ami minimum két nappal hosszabb lesz jövőre.

Aki nem volt ott azért, aki ott volt, pedig azért várjuk jövőre Egerbe…

     
Minden, ami Média7


     
Névnap

     
Szerinted?
Lezárt szavazások
     
Chat
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
     
Intreaktív
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     

A nagy nyári melegben hûsöljetek a Vízibálon a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Szobafestõ Budapest területén, legyen szó tisztasági festésrõl, vagy komplexebb munkálatokról, mi rendelkezésre állunk!    *****    Svéd termék a legjobb áron! Regisztrálj vásárlónak és kapj egyszeri 2000 Ft-ot és 15% kedvezményt a katalógusból! Svéd    *****    Azariah - RAMPAPAPAM formabontó verzióban, hallgasd, likeold, mutasd meg a spanodnak is :D    *****    ClueQuest- Új, ingyenes online nyomozós játék! Fejtsd meg a rejtélyt, és találd meg a tettest!Gyere cluequest.gportal.hu    *****    Szobafestõ Budapest    *****    Svéd termékek!Csatlakozz hozzám és kapj 2000,- Ft kedvezményt-15% kedvezmény a katalógus árból!Parfümök, szépségápolás!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!